Vandaag is het de dag van de stiefouder!

Er kunnen zoveel grapjes over stiefouders gemaakt worden. En worden vaak lelijke dingen over stiefouders gezegd. En zijn ook vervelende en lastige stiefouders. Net als dat er vervelende en lastige ouders zijn.

Maar ga er maar eens aan staan. Je wordt verliefd op iemand. En krijgt haar/zijn kinderen erbij. Je weet niet waar je aan begint. Je weet niet hoe de andere ouder op jouw aanwezigheid reageert. Dat en je eigen houding is vaak de basis van het contact met je stiefkinderen. Je zorgt voor ze en je beschermt ze. Je voedt ze zelfs soms op. En, het allerbelangrijkste, je hoort ook ‘je plek’ te kennen in het leven van de kinderen. En hoe pijnlijk dat soms ook kan zijn, dat is als toeschouwer. Om weer een prominentere plek in te nemen als de kinderen daar behoefte aan hebben. Daarnaast is het ook aan jou om je eigen plek in het gezin in te nemen. En om respect en begrip voor jouw positie te vragen.

En om jezelf te blijven! Ga er maar aan staan!

Speciaal vandaag, maar ook voor de overige dagen; Respect voor de stiefouder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *