Ik ben de Praatfabriek twee jaar geleden gestart omdat ik de overtuiging heb dat er heel veel rechtszaken voorkomen kunnen worden als ouders, vanaf het moment dat ze gaan scheiden, geholpen worden. Op het moment dat je in de pijn, verdriet en chaos zit. Het moment waarbij je (begrijpelijk ook nog…) niet altijd aan het belang van de kinderen denkt.

Als ouders op dat moment de juiste begeleiding, steun en soms sturing krijgen, voorkom je een harde strijd in de rechtbank. Want als een rechter moet gaan beslissen over hoe en wanneer ouders de kinderen moeten gaan verzorgen, dan gaat er iets mis.

Op het moment dat ouders op tijd hulp zoeken is dat een compliment aan hen! Ze zien dat ze er op dat moment samen niet uitkomen, maar hebben de intentie om het voor hun kinderen zo goed mogelijk te regelen.

En daar ben ik dan! Om mijn eigen bijzondere (eerlijk, duidelijk, confronterend en integer) manier help ik hen daarbij. Tot en met het ouderschapsplan. Het liefst betrek ik de kinderen (indien mogelijk) daar ook bij.

De gesprekken zijn echt niet altijd leuk. En ik ben vaak niet lief. Maar achteraf…. Na een tijdje…. Als de rust terug is…. Ieder zijn eigen plekje weer heeft gevonden…. Het verdriet een plekje heeft…. De kinderen lekker in hun vel zitten…. Dán blijken mijn cliënten tevreden over mijn aanpak te zijn. Soms zelfs blij!

En ik? Ik denk dan aan die kinderen. Hen is veel strijd en stress bespaard gebleven. Zij hebben ouders die hebben kunnen schakelen naar wat het beste is voor hun kinderen.

En daar, daar doe ik het voor!

Eén gedachte over “Waarom doe ik dit?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *