Lieve papa’s!

Hebben jullie een fijne vakantie met de kinderen? Mooi weer, leuke dingen doen? Misschien nog een beetje werken.
En dan is het bijna weekend. Is het ook jouw weekend met de kids? Of hebben jullie afgesproken dat ze op Moederdag bij hun moeder zijn? Dat zijn fijne afspraken. Voor de kids. Ik zeg altijd tegen mijn cliënten dat de kinderen op Moederdag bij hun moeder zijn en op Vaderdag bij hun vader. Hoeveel ouders aangeven dit niet belangrijk te vinden.…. En dat is het hem. Het is zo wel belangrijk. Voor de kinderen! Op school knutselen ze erop los. Zakgeld wordt achtergehouden. Je mag niet onder het bed kijken.
(Ook nog in groep 7 kwam ik net toevallig achter 😇).
Maar goed…. Waar ik heen wil….
Die Moederdag. Uiteraard zorg jij, die lieve vader die je bent, dat de kinderen bij hun moeder zijn zondag. Al zegt moeders dat ze daar niet om geeft. Tuurlijk vindt ze het wel fijn als de kinderen op Moederdag bij haar zijn. En dan nog, het gaat niet om haar. Maar de kinderen horen op Moederdag bij hun moeder. En ja! Op Vaderdag bij jou! En lukt fysiek niet, wees creatief.
Dus jij zorgt daarvoor toch?! En dan vraag ik nog meer van je…. Want Moederdag is niets zonder een tekening, een knutseltje of een douche schuim die te zoet ruikt om op je lijf te smeren maar waar de kinderen dol op zijn. Dit regel jij ook met de kinderen. En de pubers kun je gewoon zelf even op pad sturen. Maar ook zij vinden het nog fijn als jij iets met hen voor Moederdag koopt. Echt! Je krijgt commentaar, heus, maar wat is nieuw met pubers.
En ja, er zijn zoveel complexe echtscheidingen en verdrietige momenten….
Maar begin ergens…. Begin met je kinderen, voor Moederdag! Het is een kleine moeite… En van zoveel waarde voor de kinderen! ❤️

moederdag2022 #moederdag #depraatfabriek

meivakantie #bevrijdingsdag #scheiding #echtscheiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *