Oudjaar is voor mij altijd het moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Trots op wat goed gaat. Soms balend om wat minder gaat. Veel frustratie door de Corona. Maar ook veel mooie dingen gedaan met mijn gezin dankzij de Corona. Dankbaar om mijn gezin en vrienden naast me. Verdrietig om wat niet meer is. Loslaten blijft mijn grootste uitdaging. Mijn kracht is ook mijn grootse valkuil. En de balans zoeken tussen werk en privé is ook een werkwoord. Dit jaar heb ik met veel verdriet mijn voetbalhobby losgelaten. Verdriet werd uiteindelijk een opluchting! En gaf zoveel andere mogelijkheden en kansen. En ruimte en vooral rust! Ik heb de leukste baan van de wereld en met de Praatfabriek erbij maakt dat mijn werkgeluk compleet. Hoe zinvol mijn werk ook is, thuis is en blijft de basis!

Over dat thuis is de basis….. Dat wil ik aan jullie meegeven. Thuis is de basis. Of je nu gelukkig getrouwd bent. Wil scheiden óf midden in een echtscheiding zit. Thuis is de basis. Het welzijn en geluk van jullie kinderen. Die nog groot moeten worden. Die hebben die basis nodig. En dat kan heel goed als je gescheiden bent. Als je maar onthoudt dat de behoeftes van de kinderen centraal staan. En soms zul je daar je eigen pijn en verdriet voor aan de kant moeten zetten. Schakelen, samen met de anders ouder, naar wat de kinderen nodig hebben. Lukt dat niet, zoek daar dan hulp bij. Op tijd!

Mijn motto voor 2021: Wees wat liever voor elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *