Omgangsregeling en het Coronavirus|

Als ouders gescheiden zijn en samen kinderen hebben blijft het altijd belangrijk om met elkaar te communiceren. Door het coronavirus is dit nu helemaal een uitdaging.

Tips voor ouders en de omgang.

De gezondheid van de kinderen en van u zelf is prioriteit!

Blijf communiceren! Alle ouders zijn bang en bezorgd over de coronacrisis. De prioriteit ligt bij de kinderen die zich in deze moeilijke omstandigheden veilig en geborgen moeten voelen. De kinderen moeten in staat zijn met beide ouders een goed contact te onderhouden.

Als beide ouders geen coronavirus symptomen vertoont is het in het belang van de kinderen om de afgesproken omgang door te laten gaan. Ouders moeten wel maatregelen treffen om verspreiding te voorkomen. #socialdistance

Bespreek welke afspraken er moeten gemaakt worden als een van de ouders ziek wordt.

Hanteer het protocol van de overheid en het RIVM voor de opvoeding en verzorging van de kinderen.

Als de niet verzorgende ouder symptomen van het coronavirus heeft, mag er geen fysiek contact plaatsvinden. Hoe verdrietig dit ook is!

Blijf bij de overdracht zelf op anderhalve meter van de andere ouder en laat de kinderen zelf lopen. Bij kleine kinderen, laat ze staat, houdt ze in het zicht en neem afstand. Laat de andere ouder het kind oppakken en/of meenemen.

Bij symptomen over het mogelijk coronavirus bij uzelf, laat dan de kinderen niet naar de andere ouder gaan. Wees hier eerlijk en betrouwbaar in.

Als er geen fysiek tussen de kinderen en de andere ouder kan zijn, neem dan als ouder het intitiatief om ervoor te zorgen dat er via (video)bellen contact is. En laat de kinderen appen of kaarten schrijven.

Kijk in de spiegel en vraag u zelf af wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat de kinderen op een veilige manier contact kunnen hebben en neem hierin het initiatief.

Wees ervan bewust dat er doordat de kinderen niet naar school kunnen, zij al uit hun comfortzone gehaald zijn. Het contact met de andere ouder is des te belangrijker.

Als laatste: Wees lief voor elkaar!

Bij vragen, of heeft u hulp nodi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *