Oudjaar is voor mij altijd het moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Trots op wat goed gaat. Soms balend om wat minder gaat. Dankbaar om mijn gezin en vrienden naast me. Verdrietig om wat niet meer is. Loslaten blijft mijn grootste uitdaging. Mijn kracht is ook mijn grootse valkuil. En de balans zoeken tussen werk en privé is ook een werkwoord. Zéker met de ozo leuke maar tijdrovende hobby die ik heb. Ik heb nu eenmaal de leukste baan van de wereld en met de Praatfabriek erbij maakt dat mijn werkgeluk compleet. Hoe zinvol mijn werk ook is, thuis is en blijft de basis! (Dat zet ik nu op papier terwijl ik mijn werktelefoon tjek. Maar goed ik zit dan ook in een grote hal met trampolines en veel te harde muziek. Dus het mag. Toch?!).

Over dat thuis is de basis….. Dat wil ik aan jullie meegeven. Thuis is de basis. Of je nu gelukkig getrouwd bent. Wil scheiden óf midden in een echtscheiding zit. Thuis is de basis. Het welzijn en geluk van jullie kinderen. Die nog groot moeten worden. Die hebben die basis nodig. En dat kan heel goed als je gescheiden bent. Als je maar onthoudt dat de behoeftes van de kinderen centraal staan. En soms zul je daar je eigen pijn en verdriet voor aan de kant moeten zetten. Schakelen, samen met de anders ouder, naar wat de kinderen nodig hebben. Lukt dat niet, zoek daar dan hulp bij. Op tijd!

Mijn motto voor 2020: Wees wat liever voor elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *